HAKKIMIZDA

Ege Üniversitesi Akaryakıt/ Petrol Analiz Laboratuvarı (EGE-PAL) Laboratuvarı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında 02.04.2007 tarihinde yapılan işbirliği neticesinde, akaryakıt ürünlerinin kısa sürede, güvenilir ve Uluslararası analiz kalitesinde yapılmasını sağlamak üzere, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümüne bağlı bir birim olarak 08.07.2008 tarihinde kurulmuştur.

25.05.2010 tarihinde ise Akreditasyon Sertifikamız onaylanmış olup, TÜRKAK Akredite Kuruluşlar Listesinde yerini almıştır.

26.04.2012 tarihlerinde Benzin, Motorin, Fuel Oil, Biyodizel ve Gazyağı numune türleri için yapılan tün analiz türlerinden tam akreditasyon sağlanmıştır.

EGE-PAL Laboratuarı, Ege ve Akdeniz Bölgesinde yakıt analizi yapan laboratuarlar içerisinde, akreditasyona sahip analiz sayısı en yüksek olan laboratuardır.

-VİZYONUMUZ:

Güvenirliği sağlanmış uluslararası standartlar ile hazırlanmış analiz yöntemleriyle ve modern cihazlarla hızlı, güvenilir ve doğru sonuçlar vermek. Analiz sonuçlarında tarafsızlığımızı ve müşteri gizliliğimizi korumak.

Alanında yetkinliği kanıtlanmış personelimizle; müşterilerimize zamanında güler yüzlü hizmet vermek. Sürekli iyileştirme çalışmaları yaparak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak.

-MİSYONUMUZ

TS EN ISO/IEC 17025:2017 standardı çerçevesinde akaryakıt ürünlerinin kısa sürede, güvenilir ve uluslararası analiz kalitesinde yapılmasının sağlaması konusunda EPDK kurumuna ve diğer müşterilerimize hizmet vermekteyiz.